tisdag 23 november 2010

Wahlström & Widstrand i Bokbazaren Poesi! 29 november – 5 december

1885 gav Wahlström & Widstrand ut sin första bok - en diktsamling av Claes Lagergren. I över 120 år har vi varit ett av Sveriges största poesiutgivande förlag och vi är stolta över att ha givit ut Fröding, Karlfeldt, Södergran och många många fler genom åren. Med den långa traditionen känns det självklart att göra en temavecka den 29e november - 5 december i Bibliotekets bokbazar Poesi.

Den 29 november startar vår poesiutställning där vi stolt ställer ut nu verksamma svenska poeter, vår poesi i översättning och ett visst urval genom historien. Den kommer att stå uppställd till den 7 december. Hjärtligt välkomna att komma och titta!

Vi kommer också ha programkvällar den 1 och 2 december i bokbazaren:
Onsdagen den 1 november kl. 19.00.

Latinamerikansk poesi. Två poeter läser och berätta via Skype direkt från Mexiko City. Åsa Selling, Litterär chef på Wahlström & Widstrand och författaren Magnus William-Olsson presenterar W&W – Internationell Poesi och samtalar om det redaktionella arbetet bakom serien. Kl. 19.30 läser de två unga poeterna Paula Abramo och Óscar de Pablo via skype direkt från Mexico City. De två poeterna samtalar sedan med publiken om den mexikanska och latinamerikanska poesiscenen just nu. Läsningarna sker på spanska och svenska. Samtalet sker på ”broken English” men kan vid behov översättas till svenska.

De redan utgivna titlarna i W&W – Internationell poesi, Gloria Gervitz Migrationer och Xi Chuan Ansikte och historia kommer att gå att köpa på plats.


Om att skriva och ge ut poesi idag
Tid: Torsdagen den 2 december kl 19.00
Plats: Bibliotekets Bokbazar Poesi. Stadsbiblioteket Sveavägen 73/Odengatan 55

Förläggare och redaktörer på Wahlström & Widstrand samtalar med författarna Niclas Nilsson och Ann Hallström om poesins ställning i samtiden och på förlagets utgivningslistor. Hur går det till att bli utgiven, för vem skriver man och hur når man ut?

Niclas Nilsson är aktuell med diktsamlingen Love me tender och läser ur den. Hans första diktsamling, Patriarkat, kom ut 2005.

Ann Hallström läser ur diktsamlingen Saknaden (2010). Hon debuterade 2000 och Saknaden är hennes tredje bok.

Man kommer också kunna köpa författarnas böcker och få dem signerade.


Åsa Selling
Litterär chef
Wahlström & Widstrand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar