måndag 15 november 2010

Folkbilligheten?

Under rubriken Folkbilligheten på Bibliotekets bokbazarssida på Facebook fortgår just nu en debatt om bibliotekens bokinköp och bibliotekens profilköp etc. Så här lät inledningen av Mats Söderlund inledande inlägg i debatten:

"Att Stadsbiblioteket i Stockholm lägger ut delar av sin verksamhet på entreprenad kommer som ett brev på posten. Det behöver inte vara av ondo. Bokutlåningen minskar, läsandet går ner. Vad har biblioteken för roll i detta? Om höftledsoperationer kan utföras av privata entreprenörer, varför inte bokinköp?"

Facebook-debatten hittar du här!


Men Facebook kan också ses som ett lite slutet rum för en sådan här debatt. Debatten borde vara öppen för alla, utan att man ska behöva registrera sig på en sida som Facebook. För den som tycker så kan man till exempel diskutera bibliotek, bokinköp, bokmarknad och profilinköp i kommentarsfunktion till detta inlägg...

1 kommentar:

  1. Jättebra att man kan tycka till här också! 4 miljoner svenskar har möjlighet att tycka till på Facebook och det är i alla fall fler än dem som har tillgång till Expressens kultursidor! :-)

    SvaraRadera