söndag 7 november 2010

Bokbazar skön v.45: Wahlström & Widstrand

Välkommen att lyssna på Wahlström & Widstrands författare som berättar om sitt skrivande och vad det innebär. Robert Karjel pratar om "Research med livet som insats", Bengt Jangfeldt berättar om sitt senaste verk "Språket är Gud. Anteckningar om Joseph Brodsky". Möt även flera av årets debutanter på temat "Om att skriva - och bli utgiven i bokform". Sist men inte minst kommer delar av förlaget att finnas på plats för att prata om arbetet med att hitta nya författarskap.


Program på Medborgarplatsens bibliotek under veckan:

Om att skriva - och bli utgiven i bokform

Redaktörer och förläggare från Wahlström & Widstrand talar om arbetet med att hitta nya författarskap.

Tid: Kl 18:30 - 20:00 den 8 november 2010
Plats: Medborgarplatsens bibliotek

Årets debutanter på Wahlström & Widstrand medverkar: Linnéa Axelsson, Therése Söderlind och Christina Stielli. De berättar om sina böcker och hur dessa har kommit till.

Wahlström & Widstrand har en bred och varierad utgivning som består av skönlitteratur inom de flesta genrer samt fackböcker inom många områden.

Linnéa Axelsson är konstvetare och uppvuxen i Norrbotten och Västerbotten. Hon är aktuell med sin debutroman "Tvillingsmycket - en syskonlegend", en säregen sagolik sägen som utspelar sig i ett obestämt nu.

Therése Söderlinds omtalade debut "Norrlands svårmod" är en roman om ett försvinnande - ett familjedrama i norrländsk tappning.

Christina Stielli är frilansskribent, föreläsare och flitig bloggare. Hennes skönlitterära debut "Jag älskar dig inte" är en väl avlyssnad skildring av ett äktenskap i kris.


Lunchsamtal om Brodsky

I sin nya bok "Språket är Gud" analyserar Bengt Jangfeldt såväl människan Brodsky som hans poetiska verk.

Tid: Kl 12:00 - 13:00 den 10 november 2010
Plats: Medborgarplatsens bibliotek

Bengt Jangfeldt umgicks flitigt med poeten Joseph Brodsky mellan 1986 och 1995. Framför allt i Sverige där Brodsky tillbringade somrarna. I sin senaste bok berättar Jangfeldt bland annat om komplexiteten i Brodskys karaktär.

Bengt Jangfeldt är docent i slaviska språk, författare och tidigare redaktör för tidskriften Artes. Han har givit ut ett flertal böcker om rysk litteratur i Sverige och utomlands. En av dessa böcker "Med livet som insats" skrev han om den mytomspunne legenden Majakovskij.

Joseph Brodsky (1940-1996) föddes i Leningrad, men blev utvisad ur Sovjetunionen 1972. Han bosatte sig då i USA och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1987.


Research med livet som insats

Robert Karjel har en unik bakgrund inom militären och säkerhetstjänsten. Något han har glädje av som thrillerförfattare.

Tid: Kl 11:45 - 13:00 den 11 november 2010
Plats: Medborgarplatsens bibliotek

Lunchsamtal med Robert Karjel som berättar om hur han använder egna erfarenheter från sitt yrkesliv som överstelöjtnant i flygvapnet när han skriver spänningsböcker.Hans arbete har bland annat tagit honom till Adenviken där han ledde den svenska helikopterdivisionen i jakten på pirater. Han är just nu aktuell med boken "De redan döda".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar