måndag 4 oktober 2010

"Album" besöker biblioteket

Omslag tidskriften Album nr 2 2010

FÖRFATTARTRÄFF OCH FÖRELÄSNING: En tidskriftsredaktion om skönlitteratur, 1900-tal och alternativa nyhetsvägar.

Tid: Kl 19:00 - 19:45 den 6 oktober 2010

"Album" är något så otidsenligt som en papperstidskrift om litteratur. Möt redaktionen på tidskriften och gör en resa tillbaka i tiden till nittonhundratalet. I nummer 2 av "Album" ryms en mängd brokiga existenser, från kärlekskranka socialdemokrater och solariebrända nihilister till undanarkiverade doldisar och kanoniserade modernister. Det är precis som på ett bibliotek.

Redaktörer för 1900-talsnumret av "Album" är Elise Karlsson, Martina Lowden och Annina Rabe. Var med i deras samtal med Stefan Ingvarsson om vägarna förbi den litterära nyhetspressen i media, om kanon och behovet av goda introduktörer.

Evenemanget är en del i projektet Bibliotekets Bokbazar , som är ett samarbete mellan förlag och bibliotek, i syfte att lyfta fram smalare litteratur: Bokbazar Skön finns på Medborgarplatsens bibliotek och har en inriktning mot prosa. Bokbazar Poesi med lyrikfokus finns i Asplundhuset. Håll utkik på biblioteket och hemsidan efter spännande lunchföreställningar, temautställningar, författarprogram, bokreleaser och andra litterära Bokbazarevenemang.

Annina Rabe ( 1963) är litteraturkritiker och kulturjournalist på bland annat Svenska Dagbladet, Sydsvenska Dagbladet och Pl. Hon skriver också krönikor på Biblioteksbladet.

Martina Lowden (1983) debuterade med romanen "Allt" som fick Sveriges Författarförbunds pris Katapultpriset 2007. Martina är chefredaktör för Ponton -litterär tidskrift för och av unga.

Elise Karlsson (1981) är författare och litteraturkritiker på bland annat Svenska Dagbladet. Hon debuterade 2007 med romanen "Fly" som följdes upp året därpå av "Lonely Planet".

Mer info på bibliotekets hemsida

Facebook-evenemanget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar